La Llar d'infants l'Escateret, nou Horts Escolar a Vilanova i la Geltrú

Cada vegada hi ha més escoles que disposen d'un nou espai pedagògic: l'hort escolar. Un dels objectius principals de l programa d'Agenda 21 Escolar és introduir a les escoles els diferents treballs que es poden fer en un hort escolar i que sigui una activitat fàcil d'integrar en els projectes escolars destinats a desenvolupar competències orientades a fer un ús responsable dels recursos naturals, així com a tenir cura del medi ambient.

Llegeix més...

Trobada70 nous centres han rebut el Distintiu d'escola verda i 4 han estat guardonats amb el Premi Escoles Verdes 2015.

El secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Josep Enric Llebot i la directora general d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat del Departament d'Ensenyament, Teresa Pijoan, van lliurar el passat 28 de novembre els Premis Escoles Verdes 2015 i els nous Distintius d'Escola Verda en una trobada celebrada al Cosmocaixa de Barcelona.

Els premiats han estat:

En la categoria d'actuació singular directament vinculada al consum responsable:

  • L'espai d'intercanvi "De mans a mans", de la Llar d'infants municipal La Ginesta de Sant Esteve Sesrovires
  • L'actuació "Volem ser consumidors responsables", de l'Escola Lluçanès de Prats de Lluçanès
  • El projecte "Pesa i pensa", de l'Escola Sant Domènec de Sant Margarida i els Monjos

En la categoria de trajectòria de millora continuada en el procés d'ambientalització integral del centre, el premi ha estat per a l'Institut Montsoriu d'Arbúcies.

En el transcurs de la jornada, també s'han lliurat els Distintius d'escola verda a 70 centres educatius de tot Catalunya que l'han rebut aquest any.

Més informació

 

L'acte de signatura del compromís de l'Agenda 21 Local s'ha realitzat en el marc de la Fira de Novembre

Les escoles i instituts de la ciutat han revalidat aquest matí el seu compromís amb el medi ambient mitjançant la signatura de l'Agenda 21 Escolar. En un acte celebrat al parc de Baix-a-mar, en què hi han assistit els regidors de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú d'Educació, Joan Martorell, Medi Ambient, Gerard Llobet, i Innovació i TIC, Ariadna Llorens, els infants i joves han expressat el seu compromís, recollit en un decàleg, el qual ha estat lliurat als representants municipals per tal que ho facin extensiu a tot l'Ajuntament. Enguany el lema sota el qual s'ha celebrat aquest acte ha estat "les bones pràctiques ambientals a la Fira de Novembre". 

Llegeix més...

7.Premi

Alumnat de batxillerat d’Escoles + Sostenibles de Barcelona participa a la conferència Ecologia i evolució, a càrrec de Robert E. Ricklefs, premiat enguany pel Premi Ramon Margalef d’Ecologia. Ens ho expliquen des de l’Escola Betània-Patmos i Sant Gregori

Llegir més...

20151110 PratEl passat 4 de novembre, un total de 35 alumnes de secundària dels diferents instituts del Prat (Ins Baldiri Guilera, Ins Estany de la Ricarda, Ins. Ribera Baixa, Esc. Mare Déu del Carme, Esc Nostra Senyora del Mar i Institut Escola del prat), van participar en l'acció de retirada d'exòtica de la platja de Roberta, del Prat de Llobregat. Aquesta activitat s'enmarca dins el projecte Alumnes Gestors del Territori, que organtiza el Servei d'Educació Ambiental de l'Ajuntament del Prat i compta amb el suport del Consorci per a la protecció dels Espais Natural del Delta del Llobregat. Després d'una breu introducció sobre els efectes de les espècies exòtiques sobre els nostre ecosistemes, es van presentar les dues espècies de plantes objecte de l'acció, així com la manera de reconèixer-les: la Oenothera biennis i la Conyza sumatrensis.
Carregats amb els sacs de ràfia i algunes aixades, ens vam distribuir en dos grups de treball sobre diferents zones de la platja. El bon temps ens va acompanyar durant tot el matí i al final de jornada es van recollir un 80kg de les dues espècies, que els tècnics del Consorci van portar a la deixalleria, per tal que siguin re-utilitzades com a compost.

Cercador